19. december 2016

"The Girl With All the Gifts" af M.R. Carey

"The Girl With All the Gifts" af M.R. Carey. Udgivet af Orbit i 2014. 4/5 stjerner.

Hver morgen venter Melanie i sin celle på at blive hentet og bragt til time. Når de kommer for at hente hende, holder Sergeant Parks sit gevær peget på hende, mens to af hans mænd spænder hende fast to kørestolen. Hun tror, at de ikke kan lide hende. Hun joker med, at hun ikke vil bide. Men de griner ikke.

"You can't save people from the world. There's nowhere else to take them."

Beskrivelsen på bagsiden af bogen afslører ikke meget om, hvad bogen egentlig handler om. Jeg havde ikke regnet med den historie, jeg endte med at følge. Historien viste sig at være noget andet end, hvad jeg havde forventet.
Der er en nogle forskellige karakterer i  The Girl With All the Gifts, og de spiller hver en vigtig rolle for historiens fremgang. Det interessante ved romanen, er at man hovedsageligt følger et barn. Dog selv med det tilsyneladende brede omfang af karakterer, havde jeg personligt svært ved at relatere til dem.

"In an age of rust, she comes up stainless steel."

Et aspekt ved historien, som får den til at skiller sig ud fra andre lignende romaner, er dets videnskabelige aspekt, som jeg finder meget interessant, da jeg ikke har set det gjort på samme måde før, hvilket er med til at gøre historien original. The Girl With All the Gifts er en meget spændende og original historie, som jeg er meget glad for at have læst.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar