18. oktober 2016

"Empire of Storms" af Sarah J. Maas

"Empire of Storms" (Throne of Glass, #5) af Sarah J. Maas, udgivet af Bloomsbury 2016. 5/5 stjerner.

Aelins vej til tronen er kun lige begyndt, og krig lurer i alle afskygninger. Kongeriget falder fra hinanden, og Aelin lærer sin magis grænser bedre at kende, når hun må beskytte sit hof og dem hun elsker fra de mørke kræfter, som de kæmper imod. Aelin står overfor nogle svære valg, hvor hun må finde ud af hvem der er allierede, og hvem der er fjender.

"The fear of loss... it can destroy you as much as the loss itself."

Jeg vidste ikke hvad jeg kunne forvente af denne bog. Femte bog starter, hvor fjerde bog sluttede, med Aelins rejse mod Terrasen med sit hof. De velkendte karakterer fortsætter deres rejse, og der stiftes kendskab til nye karakterer. Jeg elsker karakterudviklingen i denne bog. Karakterer som man ikke kender så godt, lærer man hurtigt at elske, som historien udvikles. Efter fire bøger har jeg knyttet mig til karakterne i denne serie, og jeg føler derfor også meget med dem. Femte bog var derfor ikke en undtagelse og ramte mit hjerte som de andre bøger, og et par tårer ramte siderne tættere på slutningen.

"Aelin abandoned every trapping of civilization, of conscience and rules and humanity, and plummeted into her fire."

Sarah J. Maas har valgt at tilføje sine nye udgivelser lidt mere seksuelt indhold dette år. Der var en del seksuel spænding mellem de forskellige karakterer i Empire of Storms. Jeg synes at det passer godt ind i romanen. Karaktererne har opbygget tætte bånd på kryds og tværs, og det er derfor naturligt, at det måtte ske på et tidspunkt. På den anden side synes jeg, at det kunne spredes lidt bedre ud over de forskellige bøger, i stedet for at fokusere det meste af det i denne bog og dette udgivelsesår.

"But letting that glimmering, lovely light before him die out... In his ancient, bitter boned, he could not accept it."

Empire of Storms er femte bog i en af mine yndlingsserier, og den skuffede selvfølgelig ikke. Den indeholdte alt, jeg kunne håbe på. Da jeg ikke vidste, hvilken vej historien ville gå, blev jeg ofte overrasket over de ting der skete, hvilket var en positiv oplevelse, da jeg ofte har en antydning af bogens handling. Slutningen af Empire of Storms knuste mit hjerte, og jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre af mig selv. Slutningen ligger op til sjette bog, og jeg kan ikke vente til næste efterår med at fortsætte historien om disse fantastiske karakterer.Ingen kommentarer:

Send en kommentar