15. september 2016

"Amy and Roger's Epic Detour" af Morgan Matson

"Amy and Roger's Epic Detour" af Morgan Matson, udgivet af Simon & Schuster i 2010. 5/5 stjerner.

Amy Curry ser ikke frem til sin sommer. Hendes mor har besluttet at flytte tværs over landet, og det et Amys ansvar at få bilen fra Californien til Conetticut. Roger er en ven af familien, og skal selv gennem landet, så Amy og Roger begiver sig ud på en road trip sammen.

"You've got to have pride in your home. You are where you're from. Otherwise, you're always going to be lost."

Denne bog er perfekt at læse ved sommertid. Jeg begyndte at læse bogen, med den forventning om at den ville indeholde en del romantiske elementer, men jeg blev positivt overrasket over, at det romantiske element ikke fyldte så meget, og først får en større betydning tættere på slutning. I stedet bliver man mødt af personlige udfordringer og følelser, som den enke karakter må stå ansigt til ansigt med. Denne tur tvinger to personer, der ikke kender hinanden, til at bruge meget tid sammen. Den begrænsede plads og de mange timer foran dem gør det umuligt ikke at bygge et venskab.

"The Best discoveries always happened to the people who weren't looking for them."

Bogen i sin helhed er gennemtænkt helt ned til sidste detalje. Billederne og kvitteringerne fra de forskellige steder på turen, gør det mere livagtigt og lettere at forestille sig, hvilket er med til at gøre det en smule sjovere at læse den. Jeg skal dog ikke glemme at nævne de lister, som man pludselig kan støde på, når man vender siderne. Det er både spillelisterne, der udfolder sig på siderne, og Amys informationer over staterne, som de kører igennem. Jeg synes at det er sådan nogle fine detaljer, der er tænkt i denne historie, og det gør den bare lidt bedre.

"Ad astra per aspera, to the stars through adversity."

En road trip gennem USA om sommeren er noget, jeg selv håber på at opleve en dag. Amy and Roger's Epic Detour var en sød og perfekt sommerhistorie, der underholdte mig lige til slut. Morgan Matson har det med at overraske mig med sine fantastiske sommerbøger, som jeg starter med en forventning om indeholder en masse romantik, men som positivt nok ikke gør det. Der ses romantik i historien, men den overskygger ikke det andet, der sker. Historien gav en følelse af sommer, og jeg er vild med de detaljer, som Morgan Matson putter i sine bøger, bl.a. i form af listerne, som der også er i Since You've Been Gone.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar