19. august 2016

Nyt på bogreolen #2: Juli

Jeg får tit at vide, at jeg køber mange bøger. Men når jeg sammenligner med andre online med den samme passion, synes jeg slet ikke, at mine købevaner er overdrevne. Men i juli har jeg fået købt mig en mængde, som jeg selv synes kan virke voldsom. Jeg har tilføjet 25 nye bøger til min samling, og jeg glædes ved hver eneste bog. De fleste af bøgerne købte jeg, da jeg var på ferie i England. Jeg stod bekymret og så på alle de bøger, da jeg skulle pakke min kuffert, men bekymringen forsvandt og lettelsen overtog, da vi stod i lufthavnen uden overvægt.

Jeg fandt disse fire bøger på et loppemarket, og de kostede næsten ingenting, så jeg blev selvfølgelig nødt til at adoptere dem. Den første bog er De levende døde af Michael Palmer. Derefter fandt jeg de tre bøger, Shamanens datter af Nan F. Salerno og Rosamond M. Vanderburgh, Den russiske trilogi af Leif Davidsen og Morderisk bedrag af Dan Brown. Jeg ved ikke meget om disse bøger, så jeg glæder mig til på et tidspunkt at dykke ned i dem og finde ud af det undervejs.

Der var bøger på tilbud i en boghandel i London, så allerede en af de første dage, vi var der, købte jeg tre bøger. Jeg købte The Watchmaker if Filigree Street af Natasha Pulley. Der står ikke så meget på bagsiden af bogen, men den er flot og anmelderrost. Jeg købte også Go Set a Watchman af Harper Lee, og ved et tilfælde faldt mit øje på A Storm of Swords: Steel and Snow af George R.R. Martin, hvilket er første del af den tredje bog i A Song of Ice and Fire.

England er en drøm med alle de mange boghandlere, der er spredt ud over landet. Jeg fandt så mange bøger, og kunne ikke få nok af at beundre hylde efter hylde prydet med smukke bøger. Jeg fandt en signeret udgave af Rebel of the Sands af Alwyn Hamilton. Jeg fandt en signeret udgave af den, hvor der står "Join the Rebellion!" I Dustwalk gifter man sig eller dør. Amani møder Jin, og hun finder ud af, at han er hendes bedste udvej. Jeg købte en flot udgave af Emma skrevet af Jane Austen. Jeg fandt også Stephen Kings On Writing: A Memoir of the Craft, hvilket er en blanding af biografi og tips til at skrive. Jeg købte selvfølgelig også lige Fantastic Beasts and Where to Find Them af J.K. Rowling, så jeg kan læse den før filmen kommer i biografen.


Jeg er ret interesseret i Stephen Hawking, og jeg købte derfor de to bøger skrevet af ham, da jeg så dem i en boghandel, Black Holes and Baby Universes og A Brief History of Time. Jeg læser ikke så meget om fysik og teorier normalt, men lige disse to giver mig lysten til det. Jeg købte også Brandon Sandersons Warbreaker, hvilket er fantasy. Den handler om to søstre, der er prinsesser, og den ene skal giftes med "The God King". Jeg ved ikke så meget ellers udover, at jeg glæder mig til at læse den.

Jeg købte en bog, der er lidt udenfor min genre, hvilket er The Woman in Black: and other Ghost Stories. Fortællingen lød interessant, og jeg vil derfor bevæge mig udenfor min komfortzone og udvide min horisont med denne bog. The Name of the Wind af Patrick Rothfuss fik jeg af min søde kæreste. Jeg har allerede en anden udgave af bogen, som han også har givet mig, men jeg synes denne er flottere, så han købte den til mig. Jeg har allerede læst The Name of the Wind, og det er en helt fantastisk historie indenfor fantasy-genren.

Under Waterloo Bridge i London er et bogmarked fyldt med rækker af bøger. Bøgerne er brugte og har hver sin helt egen charme. Der er forskel på alder, stand og dermed også pris på hver bog. Jeg fandt min vej til fem bøger på dette fantastiske marked. Bess of Hardwick: First Lady of Chatsworth af Mary S. Lovell, hvilket er en biografi og handler om Bess' liv under tiden, hvor Tudor-familien regerede. The Wings of the Dove er en klassiker skrevet af Henry James. Derefter købte jeg to bøger af Charlotte Bronë, Villette og Shirly. Nogle af hendes mindre kendte værker, men stadig klassikere. Jeg ved ikke så meget om The Uses of Literacy af Richard Hoggart, men det stoppede mig ikke fra at tilføje den gamle bog til min samling.

Jeg var på en endagstur til Chawton, byen hvor Jane Austen boede i nogle af de sidste år af hendes liv. Chawton er en fortryllende landsby og mit nye yndlingssted på Jorden. Jeg købte guidebogen til Jane Austen's House Meuseum, der prydes af billeder og beskrivelser af huset og hendes liv. På vejen hjem fra Chawton stødte vi på en lille boghandel med brugte bøger, hvor jeg fandt de smukkeste bøger. De tre bøger, Emma, Pride and Prejudice og Sense and Sensibility af Jane Austen fra forlaget Folio Society. Smukt design og smukke illustrationer gør bøgerne til et vidunderligt fund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar