1. august 2016

"A Clash of Kings" (A Song of Ice and Fire #2) af George R.R. Martin

"A Clash of Kings" af George R.R. Martin, udgivet af Harper Voyager i 2011 (orig. udgivet i 1998). 5/5 stjerner.

En profesi om undergang flyver hen over himlen i form af en komet med farve som blod og ild. Robb Stark er blevet erklæret Kongen i Norden, og Joffrey regerer ved navn i Syden. Samtidig ønsker Roberts to brødre tronen og har også udnævnt dem selv til konger. På den anden side af havet fører dronningen med sine drager sit folk gennem det golde landskab og forsøger at vinde kronen, der retmæssigt er hendes. 

"Power resides only where man believe it resides."

Karaktererne udvikler sig allerede en del i denne bog. Karakterudviklingen er både negativ og positiv. Jeg fandt Sansa mindre irriterende i denne bog end den forrige. Grunden til dette er, at hun fik ødelagt sine naive drømme i forrige bog og derfor lærer, hvordan verden i virkeligheden hænger sammen. Jeg udviklede også et had til en karakter, som jeg var ligeglad med før. Denne karakter traf dumme valg og blev så umådeligt irriterende, at jeg udviklede et had.
De forskellige karakterer går i gennem så meget, og de ender oftest ikke helt der, hvor man regner med. Der er flere plot twists som jeg ikke så komme, og blev derfor ved med at blive overrasket uden nogen anelse om, hvordan den ville ende.

"The brightest flame casts the darkest shadow."

Der bygges videre på denne utoligt komplicerede fantasy-verden i anden bog. Karaktererne drager ud til steder, hvor man ikke har fulgt dem før. Som læser støder man bl.a. på smukke beskrivelser af fortryllende snelandskaber på den anden side af muren og skarpe stenklipper på Iron Islands.

"Crowns do queer things to the heads beneath them."

Jeg begyndte anden bog i A Song of Ice and Fire kort efter, jeg havde læst den første. Det var derfor ikke længe, at jeg måtte have følelsen af noget uafsluttet og sidde tilbage med en masse spørgsmål. Bøgerne har det med at ende uafsluttet, og man efterlader karaktererne i midten af noget. Jeg starter nok ikke på tredje bog lige foreløbig, selvom den slutter med en optakt til den næste bog i serien. A Klash of Kings er en fantastisk bog med utrolig karakterudvikling. Man møder nye karakterer og konflikter skabes, og jeg er spændt på at finde ud af, hvor de føres hen i tredje bog.2 kommentarer:

 1. Det er efterhånden en del år siden, jeg læste GOT-bøgerne, men jeg husker de første bøger i serien som værende de bedste. Måske de tåler en genlæsning? Jeg er i øvrigt vild med det sidste billede i dit indlæg - fin bog og smuk kjole!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jeg håber at resten af bøgerne er lige så gode, eller tæt på.
   Jeg er foresten vild med din blog.

   Slet