31. marts 2016

"Lady Midnight" af Cassandra Clare

"Lady Midnight" af Cassandra Clare, udgivet af McElderry Books i 2016. 5/5 stjerne.

"Lady Midnight" finder sted fem år efter "City of Heavenly Fire". Emma Carstairs er ikke længere et sørgende barn, men en ung kvinde, der målrette forsøger at finde ud af, hvem der dræbte hendes forælde og hævne sine tab. Sammen med sin parabatai Julian Blackthorn efterforsker hun et dæmonisk plot, der strækker sig over Los Angeles.

"After the darkness, there was light. Bright white and silver-startlight on water and sand. And Emma was flying. Over the surface of the water, now shallow-she could see the sand of the beach underneath, and the pool of fire where the moon reflected."

Clare lægger hårdt ud med første bog i "The Dark Artifices". Jeg har længe ventet på denne bog, og kunne ikke vente med at læse den, da den kom med posten. Jeg vil starte ud med ikke at anbefale folk at læse denne bog, hvis man ikke har læst de "The Mortal Instruments" eller "The Infernal Divices", da der refereres meget til ting og personer, der har været med i disse serier, som man ikke forstår uden kendskab til disse historier. Der er derfor ikke så meget introduktion til verdenen, da den allerede er blevet bygget op i de tidligere serier i "The Shadowhunter Chronicles". Alle historierne i "The Shadowhunter Chronicles" er kædet sammen på forskellige måder, og det kan derfor anbefales at læse dem før, man begynder på denne.

"'Then why are you here?' Emma Demanded. 'Oh, is this one of those missed-connections things? We met the other night, you felt a spark? Sorry, I don't date trees."

Clare har igen skabt fantastiske karakterer, som man ikke kan undgå at forelske sig i. Der er stor variation af karakterer. Emma, der er en af hovedpersonerne i denne historie, er en total bad-ass heltinde. Hun er en meget dygtig skyggejæger, og hun har et stort hjerte fuld af kærlighed til familien, som hun bor sammen med. Hun er morsom og flabet, og hun har nogle fantastiske replikker igennem bogen.
Familielivet i historien er meget vigtig for historien. Julian måtte i en alder af tolv år overtage forældre rollen for sine søskende, da deres far døde under krigen fem år tidligere, og man kan se, hvordan den komplekse situation har præget Julians karakter.
Alle karakterene og relationerne var fantastiske i "Lady Midnight", venskaberne, familieforholdene, fjendskaberne og de romantiske forhold, der begynder at udfolde sig i bogen.

"Not everyone had a parabatai; in fact, they were rare. It was a lifelong, binding commitment. You were swearing to stay by the other person's side, swearing to always protect them, to go where they went, to consider their family your family."

"Lady Midnight" var fantastisk. Den har stor variation af komplekse karakterer, som er lette at relatere til, den er morsom, som hendes bøger altid er, og der er gode budskaber i bogen, og historien har mulighed for at udfolde sig mange forskellige veje. Cassandra Clare knuste mit hjerte, satte det sammen igen, for derefter at knuse det endnu en gang.


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar